Hausbrandt Espresso 1000g
- Producător: Hausbrandt
- Cod produs: HDE1
- Disponibilitate: În Stoc
-
504,00Lei
- Fără TVA: 420,00Lei

Espresso e un amestec armonios de cafea
Arabica și Robusta, varietatea cărora perfect completează caracterele unui
altuia. Un amestec format din cele mai bune soiuri de cafea, colecate din
diferite țări, și nu în zadar, pentru că Housbrandt se arată a fi un
perfecționist în domeniul prăjirii cafelei.
Așa dar, amestecul Espresso e format din
30% Arabica din Yemen, America Latină și insulele din Caraibe, cu boabe de
calitate înaltă 70% Robusta africană. Prezența a 3/10 de Arabica conferă
băuturii o aromă elegantă, subtilă, iar cea de
7/10 Robusta - o amărăciune ușoară, necesară pentru a decădea acrimea
naturală a perechei sale, lăsînd în amestec o rezistență și densitate.
Espresso e caracterizat printr-o
amărăciune plăcută, cu nuanțe de condimente
ca piper, scorțișoară, cât și nuanțe de ciocolată, combinate cu biscuiți
și caramelă amăruie.
Linia Hausbrandt
Secretul amestecurilor Hausbrandt se află,
fără îndoială, în compozițiile lor. O formulă specifică, calculată, folosită în
amestecul boabelor de origine, și în diferite cantități de cafea Arabica și
Robusta, crează amestecuri unicale, care oferă gust plin, arome parfumate și
corpuri rotunjite, urmând a fi elemente esențiale pentru o cafea excepțională.
Hausbrandt utilizează un proces de prăjire
lentă, în care se atinge o temperatură de 210 °C, urmând ca prăjirea să dureze
timp de 15-16 minute – o cantitate de timp necesară pentru a obține o cafea de
culoare uniformă, care are toate aromele și proprietățile organoleptice
intacte. În timpul acestui proces, curba de căldură este monitorizată continuu
cu ajutorul unor sonde termice. La sfârșitul procesului de prăjire, boabele
sunt imediat răcite pentru a opri procesul natural de ardere.